Logga in

Till toppen av sidan

Elin från Falkenberg slog personbästa i Malmö Open

Den 9-11 februari samlades mer än 1 800 personer med funktionsnedsättning från 26 nationer för att delta i idrottsevenemanget Malmö Open. Elin Andersson från Falkenberg var en av deltagarna som simmade hem ett personligt rekord. ”Det var jobbigt, men jätteskoj!”

Elin Andersson

Född: 1982.
Bor i: Falkenberg.
Gör: Företagsintegrerat arbete i en livsmedelsbutik, tävlar i simning.
Fritidsintressen: Simning, dans, umgås med vänner, familj och kontaktperson.
Favoriträtt: Ingen speciell, tycker allt är gott! Brukar laga mat med pappa.
Övrigt: Är med i FUB, intresseorganisationen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning. Har en penna som läser upp text som skannas in.


För Elin Andersson var det ingen slump att det blev just simning som hon valde att satsa på. Redan som nioåring väcktes hennes intresse för sporten, mycket tack vare hennes storasyster Sofia som själv var aktiv inom simningen. 

– Det roligaste med simningen är att jag lär mig mer och mer för varje gång. Jag tycker det är kul att testa på olika simtekniker. I början var det mycket fokus på bröstsim och nu är det lite mer på fjärilsim som också är en rolig simteknik. Jag försöker utvecklas hela tiden och tävlar mot mig själv.

"Trivs jättebra"
En dag i veckan tränar Elin simning, utöver det blir det ett danspass med rytmisk musik där hon försöker få in simrörelser i dansen. Förutom att träna arbetar Elin i en livsmedelsbutik i Falkenberg, hon umgås också gärna med familj, vänner och sin kontaktperson. Sedan 14 år tillbaka bor Elin på gruppbostaden Ormvråksvägen.

– Jag trivs jättebra med alltihopa. Personalen är omtänksam och försöker stötta mig så att jag får göra det som jag trivs med. Jag umgås mycket med en granne som har samma fritidsintresse. Nyligen fick jag ett nytt golv, det är jag nöjd med!

Personbäst i Malmö Open

När Malmö Open gick av stapeln tidigare i februari var Elin en av de tävlande. Under idrottsevenemanget deltog hon i 200 meter frisim, vilket resulterade i ett nytt personligt rekord.

– Jag simmade 8x25 meter, det var jobbigt men jätteskoj! Jag slog nytt personbästa med nio sekunder. Inför tävlingen förberedde jag mig med mycket vatten och ett paket russin för att få lite extra energi, det behövdes. Uppvärmningen bestod av mycket ben och armar, det är viktigt i simning. Min faster var där och hejade, det var kul!

Ny tävling på hemmaplan
Redan i april är det dags för en ny simtävling, Falkenberg Race. Tävlingen som arrangeras den 7-8 april genomförs på Klitterbadet där Elin vanligtvis tränar.

– Jag var med förra året och det känns extra bra inför i år eftersom jag förbättrat mina tider. Jag planerar också att löpträna när Klitterbadet stängs för renovering. Den 18 maj ska jag vara med i Göteborgsvarvet och jag vill vara i fortsatt form då!

 

Text: Hanna Larsson