Logga in

Till toppen av sidan

Frösundas VD praktiserar på boenden i Lomma

Igår, måndagen den 10/12, praktiserade Frösundas vd Kristoffer Lorck på kommunens särskilda boenden. Det ingår i företagets satsning på chefsutveckling och att kvalitetssäkra verksamheten.

Sedan en lång tid ingår i Frösundas chefsutveckling att alla chefer ska göra praktik ute i verksamheten för att bättre förstå förhållandena, situationen och den miljö våra kunder och medarbetare befinner sig i. VD Kristoffer Lorck valde att besöka verksamheten i Lomma.

Lomma står högt upp på Frösundas prioriteringslista för att öka kvaliteten i omsorgen och kundnöjdheten på enheterna. Med Öppna jämförelser och egna undersökningar som grund arbetar regionchef, verksamhetschefer och medarbetare med en åtgärdsplan, som bland annat innehåller stärkta rutiner och utbildning av medarbetare och närstående.

kristoffer lorck serverar lunch på vega

- För oss är det viktigt att även vi i högsta ledningen visar att vi fokuserar på våra verksamheter i Lomma. Vi har gjort stora insatser i Lomma dom senaste fem månaderna. Idag är såväl kunder, närstående som kommun mer nöjda med omsorgen, men vi har fortfarande en bit att gå, säger Kristoffer Lorck.

Frösunda Omsorg övertogs av de norska bröderna Adolfsens företag Brado AB i mars i år. VD Kristoffer Lorck och bröderna Adolfsen besökte Lomma i augusti i år då de berättade för kunder, närstående och politiker om deras tankar om hur de önskar satsa långsiktigt på äldreomsorgen i Lomma. Deras satsning efter övertagandet har varit att kvalitetssäkra rutiner och verksamhet, vilket även omfattat en bred utbildningssatsning av medarbetare och även närstående.

Kristoffer Lorck praktiserade på enheterna Vega, Orion, och Strandängsgatan i Lomma. Praktiken utgjordes av att Kristoffer följde med medarbetare på deras ronder och arbetspass, hjälpte till att servera lunch, deltog i julpyssel och fick många tillfällen att prata med kunderna om deras liv på boendet. Praktikdagen avslutades med att delta i kundernas Nobelmiddag på Jonasgården på kvällen.

- Det var en värdefull dag och jag fick många fina kontakter och pratstunder med både medarbetare och kunder, som gav mig många värdefulla insikter om äldreomsorgen här i Lomma, säger Kristoffer Lorck.