Logga in

Till toppen av sidan

”Jag brinner för kvalitet”

Fler och fler väljer att komma tillbaka till jobb på Frösunda Omsorg. En av återvändarna är Malin Svärd, som jobbar med kvalitetssäkring, uppstarter av nya verksamheter och utvecklingen av nytt koncept inom Individ- och familjeomsorg.

– Jag brinner för kvalitet. I alla perspektiv. Jag vill göra skillnad för de kunder som kommer till oss. Frösundas fokus på kvalitet, kundnöjdhet och följsamhet lockade mig tillbaka, säger hon.

– Jag tror starkt på den öppna kommunikation som Frösunda har med utgångspunkt i kvalitetssäkring och utveckling. Att våga prata om när något går fel, inte bara klä i vackra ord, och låta det vara grund för förbättringar. Det placerar oss i framkant.

Första gången jobbade Malin Svärd på Frösunda 2014–2016. Då som föreståndare och i olika tillförordnade uppdrag som föreståndare för HVB-hem. Men hon höll kontakten med de tidigare kollegorna också efter hon slutade, och såg Frösundas utveckling.

– När jag hamnade i ett läge där jag behövde nya spännande utmaningar sökte jag mig tillbaka. Fler och fler ser Frösundas resa och vill komma tillbaka. Inom bolaget har man tagit tydliga och aktiva beslut som visar på stort ansvarstagande, säger hon.

Och nya och spännande utmaningar har hon fått.

– Vi befinner oss i startgroparna med ett helt nytt koncept inom Individ och familjeomsorg. Kvalitet och kunderna står i fokus. Vi vill visa kunderna hur det kan vara och ska vara på ett HVB-hem och sätter bland annat en standard för boendemiljön, som ska vara hemlik, trevlig och trygg. Här kan vi också vara i framkant, säger hon.

Att jobba med kvalitetssäkring, uppstarter av nya verksamheter och utvecklingen av det nya konceptet betyder i praktiken bland annat att stötta verksamhetschefer, följa upp avtal och rekrytera nya medarbetare.

– Vi måste leverera skillnad, säger hon.

– Det är ett intensivt arbete, Men väldigt spännande och kul. Vi är på rätt spår och jag ser fram emot det fortsatta arbetet att återetablera individ och familj till den plats den verksamheten förtjänar.