Logga in

Till toppen av sidan

Jan Eriks väg nominerades till Omsorgspriset

I år delade Uppsala kommun för första gången ut Omsorgspriset till tre eller flera personer som arbetar inom vård, omsorg och socialtjänst. Flera valde att nominera Frösundas gruppboende Jan Eriks väg, och även om de inte vann, gläds vi åt de fina nomineringarna.

”Personalen på gruppboendet har med kunskap, ett enormt engagemang och stor glädje bidragit till att min son Martin och hans tre grannar på gruppboendet har förbättrat sin fysiska och psykiska hälsa genom lustfylld motion och dagliga rörelseaktiviteter. De har med små medel och mycket påhittighet skapat en gemenskap kring hälsotemat. Jogging, gym och promenader har kombinerats med att de boende har fått ny kunskap kring hälsosam mat. Resultatet har blivit att flera av dem har tappat många kilon, som avsevärt ökat deras välbefinnande.

Mitt ”mammahjärta” tar stora glädjeskutt varje gång jag ser min son, som nu har gått ner 50 kilo i vikt (ja det stämmer, det ska stå 50 kilo!!). Hans självförtroende har vuxit enormt.

Man är alltid välkommen till boendet. Det är alltid något kul på gång och personalen är fantastiska när det gäller att planera trevliga aktiviteter och festligheter.

De är så otroligt värda att få omsorgspriset!!!”

Monica Bofred

 

”Kristina har genom sitt engagemang skapat en mycket bra arb plats och trivsamt boende. Det är hennes förtjänst till aktiviteter för de boende.”

Bengt-Eric Näslund, nominerade specifikt medarbetaren Kristina Göransson

 

”Ett fantastiskt boende med personal som gör oerhört mycket med de boende. De har också ett mycket trevligt inrett och fungerande hus att bo i. De gör flera resor med övernattningar både inom Sverige och ibland utomlands. De boende gillar det och trivs mycket bra. De motionerar tillsammans för att få bra kondition efter vad de inneboende klarar av. Jag har varit god man/förvaltare i Uppsala ca 25 år och har inte varit med om något lika bra boende.”

Berit Stag

 

”Kristina Göransson har hög ambitionsnivå och nästan gränslös energi och kreativitet. Hon entusiasmerar både på de som bor (kunderna) och de som jobbar på gruppboendet Jane. Kristina ”Stina” är mycket ansvarsfull, hon ser till att det är ordning och reda och är en bra förebild både som person och i handling. Hennes personliga engagemang genomsyrar allt hon gör och skapar en mycket god stämning i gruppboendet och i sina relationer med boende (kunder) och oss anhöriga. Kristina Göransson är mycket väl värd omsorgspriset.”

Agneta Näslund, nominerade specifikt medarbetaren Kristina Göransson