Logga in

Till toppen av sidan

”Kundens fokus är det viktigaste”

Sanna Green är personlig assistent i Växjö och har arbetat som det i sju år.

Sanna GreenVad innebär det att vara personlig assistent på Frösunda Omsorg?
– Att vara personlig assisten på Frösunda betyder mycket för mig. Jag är glad att få gå till ett arbete som jag älskar, där jag vet att jag gör något viktigt för någon annan som behöver lite extra hjälp i vardagen. Glädjen man får tillbaka betyder mycket och då vet man att man har gjort något bra. En vanlig dag kan innebära att jag hjälper till med hygien, matlagning, hemsysslor och träning.


På Frösunda arbetar vi utifrån kundens fokus, vad betyder det i din yrkesroll?
– Kundens fokus är det viktigaste. Vi som jobbar som assistenter ska vara kundens högra hand och hjälpa till där det behövs – utan att ta över.

Vilka egenskaper skulle du säga krävs i arbetet som personlig assistent på Frösunda?
– Man ska tycka om att jobba med människor, vara social och ha ett positivt tänkande. Det är viktigt för att göra vardagen lättare och roligare för både dig som assistent och för kunden. Tålamod är också en viktig egenskap.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Det roligaste med mitt jobb är att jag trivs så otroligt bra! Jag trivs med kunden som jag jobbar hos och jag har så bra verksamhetschefer. Det gör det roligt och trivsamt att åka till jobbet.

Hur kommer det sig att du valde Frösunda som arbetsgivare?
– Jag arbetade för ett företag som Frösunda tog över. Då arbetade jag hos en kund som skulle byta bolag, men jag valde att stanna kvar på Frösunda eftersom jag trivdes så otroligt bra. Frösunda hjälpte mig att hitta en annan kund som behövde assistent och där har jag varit sedan fyra år tillbaka.


Vad skulle du säga är det bästa med att jobba på Frösunda?
– Verksamhetscheferna hjälper alltid till om det skulle vara något. Man får alltid ett gott bemötande och de vill medarbetarens bästa. Självklart är ju arbetet hos kunden det roligaste också!