Logga in

Till toppen av sidan

Kunder i Gävle bjuder in till pubkväll

Ikväll är det dags för den efterlängtade pubkvällen i Gävle för personer med funktionsvariationer. Kent Andersson som bor på gruppboendet Norra Skeppargatan, är en av dem som varit med och arrangerat kvällen.

– Det ska bli roligt att vara med och sjunga. Jag kommer sjunga Ted Gärdestad, Lill-Babs och Robert Broberg, säger Kent Andersson.

För Kent är det inte första gången han är med och arrangerar kulturevenemang. Sedan en tid tillbaka har han varit kulturombud i Gävle, med uppdrag att arrangera aktiviteter för personer med funktionsvariationer.

– Det är roligt att vara med, vi hittar på olika saker. Pubkvällen bestämde vi tillsammans, vi har ordnat med trubadur och karaoke, berättar han.

I nuläget har ett trettiotal anmält sig till pubkvällen, men upp mot hundra personer runt om i Gävle väntas komma. Även Kents kontaktperson, Annette Östling, har varit med i planeringen bakom pubkvällen. Att vara kulturombud beskriver hon som mycket positivt där det ges möjlighet att inte bara påverka aktiviteterna, utan också utbyta erfarenheter med andra verksamheter, medarbetare och kunder i Gävle.

– Det är jätteroligt, vi får mycket att säga till om och man känner sig värdefull. Det är kunderna som kommer med önskemål om vilka aktiviteter de vill ha, så de är med och styr. Tidigare har det bland annat ordnas disco, hockeykväll och en resa till Åland.