Logga in

Till toppen av sidan

Möt nya aktivitetssamordnaren i Falkenberg

Nu är det lokala aktivitetsprojektet på gång i Falkenberg. Under våren kommer fem olika aktiviteter startas för kunderna på service- och gruppboendena. En av de som arbetar med projektet är Heléne Jogren.

Hej Helén, berätta om din roll i det nya aktivitetsprojektet i Falkenberg!
– Jag kommer att vara aktivitetssamordnare i projektet vilket bland annat innebär att vara delaktig i planeringen och vid genomförandet. Jag kommer att arbeta med aktivitetsprojektet ungefär tio timmar i veckan. Resterande tid arbetar jag på gruppbostaden Rimmarevägen 1, där jag är hälso- och aktivitetsombud. Som utbildad aktiveringspedagog handlar det om att utifrån ett aktivitetsperspektiv ha ett (re)habiliterande förhållningssätt. Aktivitetspedagogik handlar bland annat om meningsfullhet och delaktighet utifrån kundens egen förmåga och förutsättning.

Hur länge har du arbetat inom funktionsnedsättning?
– Sedan slutet av 70-talet. Jag har därmed fått följa utvecklingen från att kunderna har levt på institutionen till att LSS-lagen instiftades och till de boenden som finns idag. Att få se och vara delaktig i kundernas utveckling är det som gör att jag trivs så bra med att arbeta inom denna personkrets.

Läs mer om aktivitetsprojektet i Falkenberg >>