Logga in

Till toppen av sidan

Nye VC:n Hasse Phan vill lyfta det positiva

Solen skiner över uteplatsen bakom Strandängsgatans äldreomsorg i Lomma och kanske är det tidens tecken. Hasse Phan är ny verksamhetschef på Frösunda-boendet och kommer när behovet är som störst, mitt i en intensiv förändringsprocess. ”Jag ville vara med på resan”, säger Hasse.

Tillsättningen av tjänsten som verksamhetschef på Strandängsgatan hade hög prioritet i Frösunda Omsorg. Rekryteringsprocessen lämnade inget åt slumpen och sållade fram en liten men noggrant utvald skara kandidater. Hasse valdes ut som den med lämpligaste kompetensen, med en bakgrund som sjukgymnast på korttidsboende för äldre i Malmö stad sedan 2006.

Men minst lika viktig var hans inställning till att möta de behov som ställs inom äldreomsorgen.

- Bevara, bibehålla och träna muskler var ledord då och det betydde mycket för de äldre att ha styrkan att lyfta en arm och lyckas koordinera sina rörelser. Det var givande och det handlade mycket om att lyssna på patienten, förklarar Hasse som har erfarenhet av att jobba tillsammans för att uppnå individers mål.

- Jag har alltid tyckt att Kundens fokus är rätt, och behovet av detta synsätt är stort inom äldreomsorgen, menar Hasse.

Regionchefen Iréne Bengtsson gjorde inga hemligheter av att Strandängsgatan dragits med problem, och det första Hasse fick lära sig var vikten av att följa avtalet med kommunen. Situationen har varit tuff och en stor utmaning att vända till det bättre. Men det är tydligt för Hasse att mycket positivt nu händer och att detta har ett stort fokus inom hela Frösunda.

- Jag lockades av kritiken och att vara med på den här resan. Min känsla är att alla vill väldigt väl här och även medarbetare som ser brister vill förändra, säger Hasse, som också instämmer helhjärtat i Frösundas ledord R.E.N., Respekt, Engagemang, Nyfikenhet.

Vad han tar med sig från sin karriär som både sjukgymnast och handbollsspelare i division 1 är att försöka vara positiv och lyfta det som görs bra i verksamheten.

- Uppmärksamheten riktas ofta mot det negativa, och det är viktigt att åtgärda faktorerna också, men som ledare vill jag balansera och bekräfta det som är positivt. För det görs många viktiga och positiva förbättringar här, avslutar Hasse Phan.

 

Text: Lars-Ola Nordqvist, kommunikatör