Logga in

Till toppen av sidan

Ny generation äldreboende byggs i Gävle

Idag togs första spadtaget för en ny generation av vård- och omsorgsboende för äldre, som nu ska byggas i området vid Gavlerinken i Gävle. Det är Frösunda Omsorg som i samarbete med fastighetsägaren NOFAB (Nordiska Omsorgsfastigheter) uppför framtidens äldreboende, som har fokus på kognitionskunskap, hög livskvalitet och att kunden bestämmer.

- Det nya äldreboendet i Gävle är startskottet för den större framtidssatsning som Frösunda nu gör, dels inom äldreomsorg och dels på egna verksamheter. Vi vill höja ribban och kvaliteten för svensk äldreomsorg, vilket äldreboendet i Gävle blir ett bevis för, säger Kristoffer Lorck, vd för Frösunda Omsorg.

Frösundas nya äldreboende i Gävle genomsyras av framtidstänkande. Utformningen baseras på en omfattande kunskap om och förståelse för kunder med kognitionsnedsättning och tar hjälp av ny digital teknik.

Populationen av äldre invånare växer stadigt och behovet av fler äldreboenden är skriande stort. Frösunda Omsorg, som är en av landets ledande privata vård- och omsorgsföretag, möter detta behov med flera nybyggnationer i egen regi för framtidens äldreomsorg. Det första i den nya generationen uppförs nu i området Gavlerinken.

- Gävle välkomnar Frösundas initiativ. Gävle är en intressant kommun i ständig framkant, att Frösunda väljer att placera detta boende här bekräftar den bilden. sade Patrik Stenvard, kommunstyrelsens ordförande i samband med att det första spadtaget togs för det nya bygget på onsdagen.

Det framtidsanpassade äldreboendet får 72 moderna lägenheter, där de boende får möjlighet att möblera enligt eget tycke och smak, liksom både spa, sol- och beachrum, boulebana, utegym, frisör och rörelserum. Fastigheten ska stå klar för inflyttning hösten 2019.

Frösunda har sedan tidigare framgångsrikt drivit verksamheter i Gävle med gruppboenden för personer med funktionsnedsättning.

- Vi har mycket goda erfarenheter av att samarbeta med Gävle kommun och hoppas nu att få erbjuda ett attraktivt äldreboende inom ramen för upphandlingar och avtal, säger Christine Rosencrantz, vice vd och affärsområdeschef för Äldreomsorg inom Frösunda Omsorg.

Under våren fick Frösunda Omsorg nya ägare i form av Brado AB, ett svenskt bolag som ingår i norska Adolfsen Group. Adolfsen Group är ett familjeägt företag med omfattande verksamhet inom bl.a. äldreomsorg i såväl Sveriges som Norge. De närmaste tre åren kommer Frösunda Omsorg att uppföra fem nya och framtidsanpassade vård- och omsorgsboenden för äldre i egen regi, med sammanlagt omkring 500 nya boendeplatser.

 

Ladda ner som PDF

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information, kontakta: Lars-Ola Nordqvist, PR&Kommunikation, e-post Lars-Ola.Nordqvist@frosunda.se, tel 070-689 11 20