Logga in

Till toppen av sidan

VD hälsade på kunder och chefer i Göteborg

Som ett första steg i en liten road show i landet hälsade nyligen Frösundas vd Kristoffer Lorck på Personlig Assistans och Aktivitetshuset i Göteborg. ”Viktiga besök. Jag träffade chefer, medarbetare och kunder och berättade hur vi tänker om framtiden. Lyckas vi med de processer vi är på gång med kommer lönsamheten tillbaka och vi kan växa”, säger Kristoffer.

För att få bättre förståelse för Frösundas verksamheter och träffa chefer, medarbetare och kunder har VD Kristoffer Lorck påbörjat en liten road show till olika verksamheter i landet.

– Jag kommer inte att hinna med alla enheter, men ett urval. Näst på tur står Skellefteå. Först ut var personlig assistans och den dagliga verksamheten Aktivitetshuset i Göteborg, säger han.

– Det var ett mycket värdefullt besök. Regionchefen Alfred Hajrizaj driver sin verksamhet med framgång och har skapat en stabil medarbetargrupp med stor kundlojalitet. Han driver sin region med passion och ett stort engagement.

– Jag träffade också många kompetenta och gediget erfarna verksamhetschefer. De är mycket viktiga för Frösunda. Jag hade också glädjen av att äta lunch med Mahbobeh ”Bobeh” Rahro och Emma Magnusson. Vi hade ett trevligt samtal. ”Bobeh” är både kund och medarbetare, och en av våra främsta ambassadörer. Emmas berättade om sin nya utbildning som event manager och att hon gillar skidåkning. Hon åker till Trysil i december, säger Kristoffer.

På Aktivitetshuset mötte Kristoffer regionchef Bodil Ljungberg och verksamhetschefen på enheten, Emelie Gunnarsson.

– Aktivitetshuset er ett fantastiskt ställe med stora och ljusa lokalen, många engagerade och kompetenta medarbetare och inte minst nöjda kunder. Enheten har i dag utmaningar med kraftiga neddragningar på ersättningsnivån och måste anpassa driften till de nya ramarna. Emelie och Bodil ser positivt på att de ska lyckas, vilket var glädjande att höra.

Medarbetarna var entusiastiska efter mötet med Kristoffer.

– Det var jätteroligt. Han fick träffa nästan alla medarbetare i regionen. Jag tror faktiskt att han blev lite imponerad över vår långa erfarenhet och vår kompetens. Han är alltid välkommen tillbaka om han är i Göteborg. Våra dörrar står öppna, säger regionchef Alfred Hajrizaj.

Under besöket berättade Kristoffer om Frösundas nya ägare, bröderna Roger och Kristian Adolfsen, och hur tankarna ser ut inför framtiden. Sedan Kristoffer tog över som VD har flera initiativ startats för att vässa verksamheten.

– Ja, vi har fler processer i gång. Vi vill höja effektiviteten, reducera kostnader och skapa mer engagemang. Och beskedet till Alfred och hans medarbetare var glasklart – nu ska vi växa, förklarar Kristoffer.

I det här förändringsarbetet är det viktigt att alla bidrar med att söka efter nya och kloka sätt att arbeta på, konstaterar Kristoffer.

– I alla våra verksamheter måste vi fånga upp det som inte fungerar optimalt och jobba mer effektivt. Lite bättre varje dag. Och som bröderna berättade på ett kontorsmöte på huvudkontoret i Solna för några veckor sedan är målsättningen att vi inte ska göra några generella neddragningar på personal för att vinna i effektivitet, säger han.

– Däremot gör vi inga ersättningsrekryteringar på huvudkontoret (HK) om det inte är absolut nödvändigt. Vi gör också många mindre kostnadsreduktioner på HK som inte påverkar driften. På de olika enheterna arbetar vi ständigt med att bemanna rätt. Lyckas vi med de förändringar vi redan har på gång så kommer lönsamheten tillbaka och vi kan fokusera på tillväxt.