Logga in

Till toppen av sidan
Fredrik Steininger_webb.jpg

"Jag lär mig av er och ni lär er av mig"

Fredrik Steininger är 24 år och arbetar fyra dagar i veckan på Polygons dagliga verksamhet. Att träffa folk och att göra nytta, det är något som ger Fredrik energi och glädje i vardagen.

När Fredrik föddes för snart 25 år sedan, brast navelsträngen och Fredriks hjärna utsattes för syrebrist. "Under ett par mycket kritiska sekunder var jag faktiskt "död", berättar Fredrik. Men tack vare en snabb insats av akutteamet och den specialistvård han fick på Karolinska Sjukhuset räddades Fredriks liv. Men den brustna navelsträngen och syrebristen ledde till en lättare hjärnskada.

Idag bor Fredrik i en servicelägenhet som Frösunda driver och han får hjälp två gånger i veckan med handling, städning, tvätt och matlagning.

- Det funkar jättebra med den hjälp jag får, berättar Fredrik.

Olika arbetsmiljöer

Fredrik har ett antal olika arbetsplatser och arbetsuppgifter under veckorna, vilket han trivs väldigt bra med. Han sorterar post i Sveriges Riksdag, tvättar tröjor och pumpar fotbollar på Hjorthagens IP och hjälper till med diverse kontorssysslor på Frösundas huvudkontor.

- Att komma ut på olika arbetsplatser, träffa folk och att vara delaktig, det ger mig energi och glädje. Jag ser alla som arbetar på Frösunda som mina kollegor och jag lär mig av er och ni lär er av mig, förklarar Fredrik.

Gillar att vara kreativ

På fritiden gillar Fredrik att skriva låttexter som han sedan tonsätter tillsammans med Joppe på Polygon. Att spela rullstolsinnebandy är en annan favoritfritidssysselsättning. I framtiden drömmer Fredrik om att starta eget företag inom grafisk design där design av snygga visitkort skulle vara specialområdet.