Logga in

Till toppen av sidan
kundcase_charlotta.jpg

Min assistans ger mig frihet och mina assistenter trygghet

Charlotta är 44 år och har en neurologisk sjukdom som gör att hon använder sig av elrullstol och behöver stöd genom personlig assistans dygnets alla timmar. Hon bor i Jönköping med sin man och deras två barn. Hon jobbar heltid och gillar att vara aktiv. Hon är en tjej i farten med andra ord. Det viktigaste för Charlotta är att få den frihet att leva det liv hon vill.

- Jag vill leva ett så normalt liv som möjligt. Jag behöver hjälp med mycket i vardagen och har många järn i elden. Genom assistansen kan jag göra allt det. Jag får den frihet jag vill idag. Det är det som är det bästa med min personliga assistans, att jag får hjälp med det runt omkring så att jag kan fokusera på att leva mitt liv. För mina assistenter är det också bra att ha en trygg arbetsgivare som på ett professionellt sätt hanterar alla frågor runt deras anställning.

"Frösunda passade mig bäst"

Charlotta har haft sin assistans i Frösunda i fyra år. Det var en vän som tipsade henne om olika assistansanordnare och efter en grundlig kontroll av olika utförare tyckte hon att Frösunda passade henne bäst. Charlotta har tidigare haft sin assistans både i Kommunen och drivit den själv i Kooperativ.

- Jag valde Frösunda eftersom de kändes seriösa, hade kunskap och erfarenhet och satte mig och mina behov i fokus. Idag har jag regelbunden och nära kontakt med Sofi Hultgren, som är verksamhetschef. Hon och de andra som arbetar nära mig vill att jag ska vara nöjd och lösa saker på bästa sätt. Det uppskattar jag. Om något inte funkar som jag vill, diskuterar vi oss fram till en lösning.

Charlotta skattar högt det stöd hon får genom sin egen juridiska kontaktperson:

- Min kontaktperson EwaMargreth Östlid kan verkligen sin sak. Hon är påläst och vet vad det är som gäller inom LSS-lagstiftningen. Det har gjort att jag känt mig trygg vid min omprövning och att jag kunde fortsätta fokusera så mycket som möjligt på vardagen och min familj.