Logga in

Till toppen av sidan

Vi tar ansvar hela vägen

Frösunda är en trygg och stabil anordnare som tar ett helhetsansvar för din assistans. Vi rekryterar rätt assistenter för just dig, ansvarar för bemanning och schemaläggning och följer upp din assistans för att se om det är något du vill förändra. Vi är även behjälpliga med kontakten med sjukvård och myndigheter. Hos oss ska du kunna fokusera på dig och din vardag, så tar vi hand om assistansen.

Varför välja Frösunda Personlig Assistans?

Frösunda har anordnat assistans sedan 1994 och har samlat på sig kunskap och erfarenheter i över 25 år. Vi kan branschen, dess regler och utmaningar. Tillsammans med dig och utifrån dina önskemål och behov arbetar vi för att du ska få den trygga och personliga assistans som du vill ha och har rätt till.

Hos oss får du

  • En närvarande och lokal verksamhetschef som är ytterst ansvarig för din assistans.

  • En trygg assistans som säkerställs genom bland annat genomförandeplan, social dokumentation, avvikelserapportering och checklistor.

  • Hjälp med rekryteringsprocessen. Vi anställer assistenter utifrån ditt behov och dina önskemål.

  • Ett tryggt schema där vi säkerställer din bemanning varje dag, dygnet runt, året om.

  • Ett regionalt juristombud som hjälper dig kostnadsfritt när du behöver juridisk hjälp.

  • Svar, stöd och hjälp dygnet runt.

  • Löpande uppföljningar så att assistansen hela tiden anpassas utifrån ditt behov och dina önskemål som förändras med tiden.

  • En enklare vardag där vi sköter administrativa uppgifter och är behjälpliga med kontakten med sjukvård och myndigheter.

  • Assistenter som arbetsleds och kompetensutvecklas.

  • Inbjudningar till aktiviter tillsammans med andra som har assistans hos oss.

Vi lyssnar och finns här för dig och dina assistenter

Du har rätt till ett bra liv. Vår viktigaste uppgift är att se till att det blir verklighet, att se till att du får leva som du vill utifrån dina förutsättningar. Vi lyssnar på dig och utgår från dina behov och dina önskemål. Och vi lyssnar inte bara en gång, för vi vet att ditt behov och dina drömmar förändras med tiden.

Hos oss kan du också känna dig trygg i att du och dina assistenter alltid kan nå oss. Vi arbetar dygnet runt, varje dag, året om.  Så oavsett vad du har för fråga, eller när på dygnet ni ringer, så finns vi här för dig och dina assistenter.

Vi gör den svåra juridiken enklare

Vi vet att assistans kan kännas svårt och krångligt. Inte minst när det kommer till ansökningsprocesser, att förstå beslut eller att gå vidare med ett överklagande. Frösunda har egna erfarna juridiska ombud som hjälper dig kostnadsfritt, och eftersom de finns från norr till söder, får du hjälp av ett lokalt juridiskt ombud i den region där du bor.

Så säkerställer vi en trygg assistans

På Frösunda är din verksamhetschefen ansvarig för din assistans. Verksamhetschefen tillhör ett lokalt kontor i din region, och är den som svarar på dina frågor och funderingar. Om din verksamhetschef är sjuk eller ledig finns alltid andra regionala medarbetare som hjälper dig. Under kvällar och helger ansvarar vår centrala bemanning för din assistans, vi finns alltid på plats.

Vi tar ett helhetsansvar för din assistans

Vi är stora men lokala

Frösunda är ett av Sveriges största och tryggaste assistansbolag. Vi vill finnas nära dig, därför har vi lokala kontor runt om i hela landet för att kunna vara dig behjälplig där du bor.

Välj Län

Våra assistanskontor

Byt till en bättre personlig assistans

Är du nyfiken på hur vi kan göra din assistans bättre? Välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar!

Telefonnummer: 010-130 40 00
E-post: personligassistans@frosunda.se