Logga in

Till toppen av sidan

Så här gör du om du vill bo hos oss!

1

Ansök hos kommunen

För att få bo på ett av våra boenden, måste du ansöka om detta hos din kommuns biståndshandläggare. Du kan antingen ringa eller fylla i ansökningsblanketten som finns på kommunens hemsida. Du kan även kontakta oss på Frösunda Omsorg, så hjälper vi dig med ansökan. 

2

Välj boende

Din ansökan utreds. Blir den beviljad, och om du bor i en kommun som tillämpar Lagen om valfrihetssystem (LOV), kan du välja bland lediga platser på boenden. Om LOV inte tillämpas i din kommun, så får du ett erbjudande från kommunen inom cirka 3 månader. Om du eller din närstående inte vill eller kan välja boende, väljer kommunen ut det boendet som bäst motsvarar dina behov. 

3

Tacka ja eller nej

När du får erbjudande om plats, måste du tacka ja eller nej inom angivet antal dagar. Tackar du ja, får du information om när du får flytta in.

Så mycket kostar det att bo hos oss.

För dig som kund är det ingen prisskillnad om boendet drivs av oss i egen regi eller om vi driver boendet på entreprenad åt kommunen. I avgiften ingår vanligtvis hyra, tillgång till alla gemensamma ytor och aktiviteter, vård och mat. Månadskostnaden varierar mellan våra olika boenden, så för exakt prisuppgift, hänvisar vi till respektive boende.