Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda Timansstenar

Frösunda Omsorg har nu öppnat ett helt nytt vård- och omsorgsboende med 60 platser för både somatik- och demensvård i Sölvesborg. Det får namnet Frösunda Timansstenar och är ett toppmodernt boende i Ljungaviken norr om Sölvesborgs golfklubb med behagligt avstånd till stan.

Nu kan du välja framtidens äldreboende i Sölvesborg

Lagen om valfrihetssystem (LOV) gäller sedan 2016 i Sölvesborg och som första privata utförare har Frösunda Omsorg byggt ett toppmodernt äldreboende i kommunen. Det betyder större valfrihet för dig som invånare.

Funktionellt, familjärt och tryggt – så kan man sammanfatta Timansstenar äldreboende. Allt är nybyggt och genomtänkt in i minsta detalj. Läget är också det allra bästa med utsikt över Sölvesborgsviken. Vi har tillgång till den senaste välfärdsteknologin för bland annat personlig säkerhet och informationshantering och boendemiljön är utformad under ledning av Frösundas sakkunniga inom demens och kognition (kunskap om hjärnans informationsbearbetning).

Sommar och sol året om

Som enda äldreboende i Sölvesborg kan Timansstenar erbjuda ett rum för solterapi. Det är inrett i skärgårdsstil med väggtapet som föreställer en plats vid Blekingekusten. Bekväma stolar står i sanden framför de små fiskebodarna som är behängda med fiskeutrustning vilket gör illusionen fullkomlig.

Det viktigaste rummet – uterummet

Våra äldreboenden har lagt extra omsorg på att skapa utemiljöer som är rofyllda och harmoniska, samtidigt som de stimulerar sinnena och bjuder in till aktivitet och samvaro. På Timansstenar finner du en ideal kombination av detta.

Vi tar hand om dig dygnet runt

För din trygghets skull finns ett vårdteam som har till uppgift att ta hand om dig. Undersköterskor, sjuksköterska, verksamhetschef, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Skäm bort dig på vårt spa

I vårt eget spa kan du njuta av många nyttiga och sköna behandlingar såsom fotvård, nagelvård och hårvård. Massage, spabad eller sminkning kan också sätta guldkant på tillvaron.

Fortsätt leva ett aktivt liv

För den som orkar och har lust finns det närmast ett oändligt antal aktiviteter för den som bor på Timansstenar.

Den goda maten

På Timansstenar är vi måna om att servera goda och genomtänkta måltider. För många tillhör måltiderna dagens viktigaste stunder vilket vi tar stor hänsyn till i såväl planering som genomförande.

För att ansöka om plats på ett särskilt boende behöver du ett beslut från kommunens biståndshandläggare. Klicka här för kontaktuppgifter.

  • Fakta om boendet
  • Kontaktpersoner
  • Karta
  • Ladda ner PDF

Fakta om boendet

Område: Ljungaviken

Antal platser: 60 

Omsorg: Demens och somatik

Faciliteter: Spa, orangeri, unikt solrum, boulebana, tillgänglighetsanpassad trädgård, naturnära gångstråk m.m.

Verksamhetschef

Anette Andersson
Tel: 010-130 31 84
E-post: anette.andersson@frosunda.se

Adress:

Klockljungsvägen 4
294 40 Sölvesborg

Anmäl ditt intresse här

Ja, jag godkänner.

Vi på Frösunda tar din integritet på största allvar. Vi använder information som samlats in för att ge relevant information i dessa processer. Vi använder också informationen till att analysera resultat och information för att förbättra vårt arbete och arbetssätt. Vi använder alltid data på ett sätt som är så integritetsskyddat som möjligt. Informationen lagras säkert och i enlighet med GDPR och de lagras endast så länge som det är relevant. Du kan närsomhelst få tillgång till eventuell lagrad information om dig och har möjlighet att uppdatera, ändra eller radera denna information.