Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda Timansstenar

Frösunda Omsorg har nu öppnat ett helt nytt vård- och omsorgsboende med 60 platser för både somatik- och demensvård i Sölvesborg. Det får namnet Frösunda Timansstenar och är ett toppmodernt boende i Ljungaviken norr om Sölvesborgs golfklubb med behagligt avstånd till stan.

Frösundas nya generation vård- och omsorgsboenden är en del av vårt framtidstänkande om äldreomsorgen i Sverige. Vi baserar utformningen av boendemiljön och den dagliga omsorgen på en omfattande kunskap om och förståelse för kunder med kognitionsnedsättning. Målsättningen är att ge våra kunder högsta möjliga livskvalitet och att de själva får bestämma över sina liv. Vi använder nu också ny välfärdsteknik som underlättar för såväl kunder som medarbetare och närstående.

Frösunda lägger stor vikt och omsorg vid måltiderna, där maten är tillredd för att passa målgruppen vad gäller närings- och energiinnehåll. Miljön är lugn utan störande ljud. Dukningen är trevlig anpassad till målgruppen för att skapa trygghet och igenkänning.

På Frösunda Timansstenar skapas en trivsam och hemlik miljö där kunderna själva får inreda sina lägenheter och känna att de har en fortsatt hög livskvalitet. I huset kommer det att finnas solrum med sandstrand, café och frisör och på varje våning finns balkonger. De gemensamma utrymmena är trivsamt möblerade för att också kännas som en hemlik miljö.

Utomhusmiljön är också grön och hemtrevlig med en trädgård och mysiga uteplatser, ett orangeri och planteringar med möjlighet till egna odlingar samt en boulebana och naturnära gångstråk alldeles utanför huset.

 

Omsorgsnämnden fattade beslut om LOV den 26 september.

  • Fakta om boendet
  • Kontaktpersoner
  • Karta
  • Ladda ner PDF

Fakta om boendet

Område: Ljungaviken

Antal platser: 60 

Omsorg: Demens och somatik

Faciliteter: Solrum, vinterträdgård, balkonger, samlingssal, orangeri m.m

Verksamhetschef

Ramona Johansson
Tel: 010-130 31 84
E-post: timansstenar.vc@frosunda.se

Adress:

Klockljungsvägen 4
294 40 Sölvesborg

Klicka på bilden för att se hur det ser ut på Widaby i Sollentuna:

Vi reserverar oss för att att övriga boenden kan komma att se lite annorlunda ut.

Anmäl ditt intresse här

Ja, jag godkänner.

Vi på Frösunda tar din integritet på största allvar. Vi använder information som samlats in för att ge relevant information i dessa processer. Vi använder också informationen till att analysera resultat och information för att förbättra vårt arbete och arbetssätt. Vi använder alltid data på ett sätt som är så integritetsskyddat som möjligt. Informationen lagras säkert och i enlighet med GDPR och de lagras endast så länge som det är relevant. Du kan närsomhelst få tillgång till eventuell lagrad information om dig och har möjlighet att uppdatera, ändra eller radera denna information.