Logga in

Till toppen av sidan

Kaptenen och Ängabogården

Kaptenen och Ängabogården i Alingsås är äldreboenden med totalt 63 lägenheter i markplan fördelat på två byggnader. Äldreboendena riktar sig till personer med demens och somatiskt omvårdnadsbehov och ligger i ett lugnt område med närhet till natur och handikappvänliga promenadstråk.

Hemlik miljö
Lägenheterna ligger i markplan och är ljusa, med varierande storlek mellan 23 och 31 kvm. Alla med egna badrum. Utöver sängen möblerar du själv din lägenhet, vilket skapar den hemlika miljö du själv önskar.

Koncept och bemötande
Boendet är ditt hem och du ska därför ges möjlighet att få leva ditt liv så som du vill ha det. Vi har därför ett bra bemötande och en god vård och omsorg. Stor vikt läggs vid att du ska känna dig trygg och att du ska respekteras för den du är. Sinnesstimulering, aktiviteter och social gemenskap är alla delar av vårt arbetssätt. Därför utbildar vi bland annat våra medarbetare i bemötande och kognitionskunskap.  


Hälso- och sjukvård
Vi har en läkare som ansvarar för din hälsa och som kommer till boendet regelbundet men också vid behov, sjuksköterskor finns på plats dagtid, liksom undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt. Vid behov kommer en sjukgymnast och arbetsterapeut till äldreboendena och ger anpassad träning för att förbättra varje persons funktionsförmåga och muskelstyrka. Tänk på att ta med egna läkemedel och recept vid inflyttning. 

Bra måltider en förutsättning
Måltider är en viktig del av vardagen och en förutsättning för att må bra. Varje måltid ska få ta tid. Vi serverar en varierad och näringsrik mat och försöker dessutom möta dina personliga önskemål. Till påsk och jul dukar vi upp enligt tradition och välkomnar även anhöriga att delta. Inom Frösunda har vi en dietist som säkerställer att maten och måltiderna följer de nationella riktlinjer som finns för äldre och att medarbetarna har den kunskap de behöver i alla frågor som berör kost och näring.

Varmt välkommen på besök
Du är varmt välkommen att göra ett personligt besök eller kontakta oss om du har några frågor.