Logga in

Till toppen av sidan

Så här blir ni kunder, från beslut hos kommun till plats hos oss.

  1. Ni ansöker om beslut och får det beviljat hos kommunen.
  2. Efter beviljat beslut hos er handläggare på kommunen, är det deras ansvar att hitta boende/ insats. Utifrån rådande avtalsform i er kommun blir ni placerade eller kan själva välja fritt. Din handläggare eller vi svarar gärna på vad som gäller där ni bor.
  3. Vill ni göra ett studiebesök hos oss, så är vi alltid öppna för ett besök. Det är dock kommunen som gör själva beställningen sedan.
  4. Oavsett var ni befinner er i processen, är ni välkomna att höra av er, så hjälper vi till. Och har ni fått ett beslut kan vi driva ärendet åt er. Vår placeringssamordnare hjälper er sedan att hitta lämplig plats. Ring 010-130 30 00. Detta gäller alla olika former av boenden, verksamheter och skolor som du kan läsa om nedan. 

Korttidsboende.

Om ni som föräldrar är intresserade av ett korttidsboende för ert barn, som drivs av oss, så måste ni först vara berättigade till ”Bostad med särskild service” enligt LSS. Är ni det är ni välkomna som kund hos oss. Har ni ett biståndsbeslut ansöker ni genom att kontakta handläggaren i er kommun. Ett korttidsboende handlar om att ert barn ska öva på att bo själv och att ni som föräldrar ska kunna vila och återhämta er efter att ha gått igenom den ofta tunga process det innebär att behöva lämna bort sitt barn.

Service- & gruppboende.

Du måste vara berättigad till ”Bostad med särskild service” enligt LSS för att kunna ansöka om plats på gruppboenden som drivs av oss. Är du det, är du välkommen som kund hos oss. Du ansöker genom att kontakta handläggaren i din kommun. 

Daglig verksamhet.

Har du hittat en daglig verksamhet som du skulle vilja börja på, måste du först vara berättigad till insatsen ”Daglig verksamhet” enligt LSS. Är du det, ansöker du om plats hos oss via kommunens LSS-handläggare. 

Särskola.

I Sverige har vi en skollag som går ut på att alla barn omfattas av skolplikt. Och det innebär att alla barn ska erbjudas adekvat skolgång. Finns det behov av särskola görs det en utredning före eller efter påbörjad skolålder. Det är föräldrarna som ansöker hos kommunen, och oftast förs det diskussioner och tas beslutet i samråd med förskolepedagog, lärare och rektor. 

1

Ansök.

För att få coachning i vardagen, så vänder du dig till kommunens handläggare eller går via socialpsykiatrin. 

2

Möte.

Handläggaren bokar ett möte med oss, där du också är med. Det är inga problem att ha med en närstående. På mötet går vi igenom hur vi jobbar och förklarar vad coachningen innebär i detalj.  

3

Beslut.

Blir du beviljad coachning tar du och dina coacher fram en genomförandeplan som beskriver vilken hjälp du vill ha och behöver. Eftersom alla människor är olika, finns det inga mallar eller ett bestämt upplägg, utan allt anpassas efter dig.