Logga in

Till toppen av sidan

Hjälp barn och ungdomar som kommer från svåra och komplexa förhållanden till en tryggare uppväxt

Vill ni bli ett av våra familjehem som arbetar för att ge barn och ungdomar som kommer från svåra förhållanden en trygg och omsorgsfull tillvaro? I så fall är ni välkomna att fylla i vår intresseanmälan som finns nedan.

Så här arbetar vi med konsulentstödda familjehem.

  • Vi erbjuder konsulentstödda familjehem som arbetar utifrån ett specifikt uppdrag.
  • Vi utgår utifrån evidensbaserade metoder och forskning och inför varje placering är vår målsättning alltid att göra bästa möjliga matchning av vårt familjehem till det  barn/ ungdom som är i behov av en familjehemsplacering.
  • Vi erbjuder familjehem över hela landet både för jourplaceringar och mer långvariga placeringar.

Alla familjehem som vi på Frösunda har kontrakt med, är utredda och kvalitetssäkrade i samverkan med socialtjänsten. Vi utbildar familjehemmen som också har tillgång till handledning av erfarna familjehemskonsulenter dygnet runt. 

 

Utredda familjer i samverkan med socialtjänsten.

Vi utreder, i samverkan med placerande socialtjänst, de familjehem som vi kontrakterar. Detta innebär att utredningen kvalitetssäkras både internt och externt. Vårt stöd till familjerna möjliggör komplexa placeringar för individer med beteendeproblem, missbruk, kriminalitet, neuropsykiatri och ofta en kombination av flera av dessa.

Läs mer om:

Våra familjehem

Vi erbjuder konsulentstödda familjehem som arbetar utifrån ett specifikt uppdrag. Vi utgår utifrån evidensbaserade metoder och forskning. Grundtanken är att familjehemmet ska stödja och vägleda individen, den unge ska få positiva erfarenheter genom att så självständigt som möjligt klara av sin skolgång och praktik, planera sin ekonomi, sköta vardagliga rutiner och planera inför framtiden

Familjehemmen får utbildning och handledning.

Våra familjehem erbjuder en trygg uppväxtmiljö, där en viktig del är att skapa tillitsfulla relationer. Familjehemmen får kontinuerlig utbildning och handledning som utförs av vår familjehemskonsulentgrupp med socionomer.

Stöd, service och handledning dygnet runt.

Verksamheten är uppbyggd med flera stödfunktioner för att familjehem och jourhem ska kunna få hjälp 24 timmar om dygnet. Våra familjehemskonsulenter stöttar upp placeringsuppdraget, ger utbildning, samordnar och håller i alla kontakter med uppdragsgivare.

Rikstäckande organisation med familjehem.

Bland våra familjehem finns bred kompetens, stor geografisk spridning och olika familjesammansättningar samt ett stort nätverk. Vi skräddarsyr placeringen efter individens behov.

Placeringsjouren är tillgänglig dygnet runt

Vår målsättning är att alltid lösa de behov som uppstår inom organisationen. Placeringsjouren finns tillgänglig dygnet runt för stöttning och handledning till våra familjehem samt för placeringsförfrågningar.

Kontakta oss här

Jag godkänner villkoren

Vi på Frösunda tar din integritet på största allvar. Vi använder information som samlats in för att ge relevant information i dessa processer. Vi använder också informationen till att analysera resultat och information för att förbättra vårt arbete och arbetssätt. Vi använder alltid data på ett sätt som är så integritetsskyddat som möjligt. Informationen lagras säkert och i enlighet med GDPR och de lagras endast så länge som det är relevant. Du kan närsomhelst få tillgång till eventuell lagrad information om dig och har möjlighet att uppdatera, ändra eller radera denna information.