Logga in

Till toppen av sidan

Välkommen till Frösunda Personlig Assistans

Frösunda är ett av landets ledande assistansbolag. Med över 25 års erfarenhet kan vi branschen, dess regler och utmaningar. Genom våra lokala kontor över hela Sverige och ett stort fokus på tillgänglighet och närhet, finns vi alltid här för dig – dygnet runt, året om. Tillsammans med dig och utifrån dina behov arbetar vi för att du ska få den trygga och personliga assistansen som du har rätt till.

Vi kan ta ett helhetsansvar för din assistans

För oss är det en självklarhet att du inte ska behöva vara expert på assistans för att du ska få en så bra vardag som möjligt. På Frösunda är vi därför organiserade för att kunna ta ett helhetsansvar för din assistans. Det betyder att du kan lämna över allt ansvar som rör assistansen till oss, så att du istället kan fokusera på dig själv och ditt liv. Inom vår organisation finns god beredskap och specialistkunskap för att du ska få en trygg assistans. Vi anordnar personlig assistans oavsett hur gammal du är, var i Sverige du bor, vilket språk du talar, vilken diagnos du har eller hur ditt hjälpbehov ser ut. Vi erbjuder assistans baserat på beslut från kommuner eller Försäkringskassan.

Så säkerställer vi en trygg assistans

En kontakt – ett team av experter

När du har assistans hos oss får du en verksamhetschef som är ansvarig för assistansuppdraget. Verksamhetschefen är din primära kontaktperson och arbetar lokalt med endast ett fåtal assistansuppdrag för att du ska få den tid och hjälp du behöver. Det gör det möjligt för oss att kunna göra det lilla extra – för dig, dina assistenter och eventuella anhöriga. Verksamhetschefen i sin tur tar hjälp av ett stort team vid behov. Det kan till exempel vara jurister, kundadministratörer, tvåspråkiga medarbetare och central bemanning. Hos oss ska helt enkelt rätt person vara på rätt plats för att assistansen ska vara så bra som möjligt.

Du väljer vem som ska vara din assistent

Vi vet hur viktigt det är att du trivs med dina assistenter. Hos oss väljer du själv vem som ska vara din assistent. Det kan vara en anhörig, en vän eller så rekryterar vi assistenter som passar just dig. Många väljer en kombination. Oavsett vilket är vi organiserade för att anpassa upplägget utifrån dina behov.

Vid rekrytering ansvarar vi för hela processen. För oss är assistans mer än bara omvårdnad. Vi lägger därför stor vikt vid att hitta assistenter som kan skapa livskvalitet för just dig. Under rekryteringen presenterar vi kandidater utifrån dina behov. Känns allt bra inskolas assistenten i ditt hem. Vill du sedan gå vidare anställs han eller hon som personlig assistent åt just dig. När assistenten är anställd ansvarar din verksamhetschef för schemaläggning, arbetsledning och kompetensutveckling. Du behöver därmed inte lägga tid och engagemang på att säkerställa bemanningen.

Vi hjälper dig att få den assistans som du har rätt till

Vi vet att assistans kan kännas svårt och krångligt. Hos Frösunda behöver du inte ha kunskap om alla lagar och regler. Vi har egna erfarna jurister över hela landet som hjälper dig att få den assistansen som du har rätt till. De tar helhetsansvar för de juridiska frågorna och finns där om dina behov förändras. För din trygghet närvarar även våra jurister på möten med kommunen och Försäkringskassan. Du själv vet vilka behov du har, vårt uppdrag är att förmedla dessa i såväl handlingar som ansökningar.

Vi lyssnar och anpassar din assistans efter dina behov

Du har rätt till ett bra liv. Därför är vår viktigaste uppgift att se till att du får leva det liv du vill utifrån dina förutsättningar. För att det ska bli verklighet finns vi med längs vägen och lyssnar på dig och dina önskemål. Tillsammans anpassar och utvecklar vi din assistans kontinuerligt för att du ska få den bästa assistansen idag, imorgon och i framtiden.

 

Hos oss får du

  • En närvarande och lokal verksamhetschef som är ytterst ansvarig för din assistans.

  • En trygg assistans som säkerställs med genomförandeplan, social dokumentation, avvikelserapportering och checklistor.

  • Hjälp med rekryteringsprocessen. Vi anställer assistenter utifrån ditt behov och dina önskemål.

  • Ett tryggt schema där vi säkerställer din bemanning varje dag, dygnet runt, året om.

  • En regional jurist som hjälper dig kostnadsfritt när du behöver juridisk hjälp.

  • Svar, stöd och hjälp dygnet runt. Vår centrala bemanning är alltid tillgänglig för dig.

  • Löpande uppföljningar så att assistansen hela tiden anpassas utifrån ditt behov och dina önskemål.

  • En enklare vardag där vi sköter administrativa uppgifter och är behjälpliga med kontakten med sjukvård och myndigheter.

  • Assistenter som arbetsleds och kompetensutvecklas.

  • Inbjudningar till aktiviter tillsammans med andra som har assistans hos oss.

 

Välj Län

Våra assistanskontor

Byt till en bättre personlig assistans

Är du nyfiken på hur vi kan göra din assistans bättre? Välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar!

Telefonnummer: 010-130 40 00
E-post: personligassistans@frosunda.se