Logga in

Till toppen av sidan

Assistans för barn

Som förälder finns det inget viktigare än att ens barn ska ha det så bra som möjligt.

Frösunda är ett av landets ledande assistansbolag. Med över 25 års erfarenhet kan vi branschen, dess regler och utmaningar. Genom våra lokala kontor över hela Sverige och ett stort fokus på tillgänglighet och närhet, finns vi alltid för dig och ditt barn – dygnet runt, året om. Tillsammans med dig och utifrån ditt barns behov arbetar vi för att ni ska få den trygga och personliga assistansen som ni har rätt till. Vi erbjuder personlig assistans oavsett var i Sverige ni bor, vilket språk ni talar, vilken diagnos ert barn har eller hur barnets hjälpbehov ser ut. Vi erbjuder assistans baserat på beslut från kommunen eller Försäkringskassan.

Hos oss kan du bara vara förälder

För oss är det en självklarhet att du som förälder inte ska behöva vara expert på assistans för att ditt barn ska få en så bra vardag som möjligt. På Frösunda är vi därför organiserade för att kunna ta ett helhetsansvar för ditt barns assistans. Det betyder att du kan lämna över allt ansvar som rör assistansen till oss, så att du istället bara kan få vara mamma eller pappa. Inom vår organisation finns god beredskap och specialistkunskap för att varje barn ska få en trygg assistans, oavsett hur assistansuppdraget ser ut.

Så säkerställer vi en trygg assistans

Det är enkelt att få hjälp av Frösunda

Vill du veta mer om hur vi kan ge ditt barn en trygg assistans? Välkommen att höra av dig.

Telefonnummer: 010-130 40 00
E-post: personligassistans@frosunda.se

En kontakt – ett team av experter

När ni har assistansen hos oss får ni en verksamhetschef som är ansvarig för ert assistansuppdrag. Verksamhetschefen är er primära kontaktperson och arbetar lokalt med endast ett fåtal assistansuppdrag för att ni ska få den tid och hjälp ni behöver. Kombinationen av tid och engagemang gör det möjligt för oss att göra det lilla extra – för ditt barn, assistenterna och dig som förälder. Verksamhetschefen i sin tur tar hjälp av ett stort team vid behov. Det kan till exempel vara jurister, kundadministratörer, tvåspråkiga medarbetare och central bemanning. Hos oss ska helt enkelt rätt person vara på rätt plats för att assistansen ska vara så bra som möjligt.

Du väljer vem som ska vara assistent åt ditt barn

Vi vet hur viktigt det är att hela familjen trivs med barnets assistenter. Hos oss väljer ni vem som ska vara assistent. Det kan vara en anhörig, en vän eller så rekryterar vi någon som passar just ditt barn och er familj. Många väljer en kombination. Oavsett vilket är vi organiserade för att anpassa upplägget utifrån era behov.

Då barn utvecklas genom samspel, när de leker, utforskar och känner sig delaktiga lägger vi stor vikt vid att hitta engagerade assistenter som på ett kreativt sätt kan vara med och bidra till ditt barns utveckling. Vid rekrytering ansvarar vi för hela rekryteringsprocessen och kvalitetssäkrar kandidaterna för att ni ska känna er trygga. Under rekryteringen presenterar vi kandidater och om allt känns bra inskolas assistenten i ert hem. Vill ni sedan gå vidare anställs han eller hon som personlig assistent åt ditt barn. Sedan ansvarar er verksamhetschef för schemaläggning, arbetsledning och kompetensutveckling. Du som förälder behöver därmed inte lägga tid och engagemang på att säkerställa bemanningen.

Vi hjälper dig att få den assistans som ditt barn har rätt till

Vi vet att assistans kan kännas svårt och krångligt. Hos Frösunda behöver du som förälder inte ha kunskap om alla lagar och regler. Vi har egna erfarna jurister över hela landet som hjälper er att få den assistansen som ditt barn har rätt till. Eftersom barn hela tiden utvecklas, föräldraansvaret blir mindre, lagar förändras och barnomsorg går över till skola och fritids, är det viktigt att ni har möjlighet till professionell hjälp i juridiska ärenden. Våra jurister tar ett helhetsansvar för de juridiska frågorna och närvarar på möten med kommunen och Försäkringskassan. Du som förälder vet vilka behov ditt barn har, vårt uppdrag är att förmedla dessa i såväl handlingar som ansökningar.

Vi lyssnar och anpassar assistansen efter era behov

Alla barn har rätt till ett bra liv. Därför är vår viktigaste uppgift att se till att varje barn får leva det liv han eller hon vill utifrån sina förutsättningar. För att det ska bli verklighet finns vi med längs vägen och lyssnar på era behov och önskemål. Eftersom barn hela tiden utvecklas och genomgår olika faser i livet har vi kontinuerlig kontakt med er för att ditt barn ska få den bästa assistansen idag, imorgon och i framtiden.

 

Välj Län

Våra assistanskontor

Det är enkelt att få hjälp av Frösunda

Vill du veta mer om hur vi kan ge ditt barn en trygg assistans? Välkommen att höra av dig.

Telefonnummer: 010-130 40 00
E-post: personligassistans@frosunda.se